29 Eylül 2013 Pazar

15:06 - 2 comments

Değişmemek Sıkıcı Peki Ya Değişmek Çok Mu Şey Katıyor Bize

      Uzun zamandır okuduğum en iyi kitabın Posta Kutusundaki Mızıkanın  en  sevdiğim paragrafı :  "Her sabah yeni bir manzara görecekmiş gibi camlara koşup , değişen hiçbir şey olmadığını görmek ne soğuk .Düşüp yuvarlanan bir bozuk paranın peşinden koşarken ,kelimelerin üzerine basa basa yürümek ne soğuk ! Dizlerine kadar gömüldüğün karda yürümekte ne var ! Boğazına kadar battığın kelimelerin içinde yüzmek ne soğuk  ! " .
  Hayatında bir anlam yoksa ve her gün yeni umutla uyanmana rağmen hiçbir şey değişmiyorsa bu kötü peki değişim ne kadar iyi ?

   Biraz karamsarım belki ama şimdilerde değişim beklemek beni düşündürüyor ben bu değişimi hakediyormuyum diyorum.Çünkü zamanında  keşke daha iyi bir halde olsam derken o zamanların kıymetini bilememişim ve şimdi daha fena şeyler oldu.Şimdi yine değişim istiyorum ama belki de bu halim en iyisidir belki değişmemek daha iyidir.Değişmeyi beklemek mevzusuna gelince her şeyi bir yana bırakıp değişimi bekleyelim hadi.Ama hiçbir şey değişmiyorsa ve siz artık beklemekten yorulmuşsanız halinize şükretmekten başka ne kalır size?

    Hayat zor gerçekten zor bir de siz insanlardan sizi mutlu etmesini bekliyorsanız daha da zor.Bu yüzden beklemeyin bekletmeyin ne istiyosanız gidin onu alın çünkü bir başka günün sabahına uyanıp uyanmayacağımız kesin değil.Bir de içimizde kelimeler biriktirmek doğru değil insan sustukça kendisine zarar verir.
   

2 yorum:

  1. Gidip alın hı o kolay mı beklemek daha kolay ama bıkmışsan beklemekten harekete geçmek daha kolay. Görecelilik işte burda da var ama genel olarak sabrın iyi olduğu söylenir. Ama bir şeylerin mükemmel olmasını beklersek de hiç bi şey yapamayız kafam karışık bu konuda :-)

    YanıtlaSil
  2. Benim de kafam karışık görüldüğü üzre :)

    YanıtlaSil